Fuar Nakliyesinde 5 Aşama

Fuar nakliyesinde 5 Aşama

İyi bir fuar taşıması nasıl yapılmalıdır?

Dünyamızda ekonomik rekabetin özellikle 1970’li yıllardan sonra hızla ivme kazandığını görüyoruz. Her gün belli bir sayıda firma kuruluyor; kimisi iflas ediyor, kimisi çok büyük gelirler elde ederek uluslararası düzeyde itibar kazanıyor. Aklımıza hemen gelebilecek ünlü şirketler Dünya’da sizce nasıl tanınıyor? Merak ettiğimiz sorunun cevabı: Tanıtım. Günümüzde gezegenin her yerine ürün veya hizmet taşıyan global firmalar kendilerini Dünya’nın belli ticari, ekonomik ve kültürel merkezlerinde tanıtmak için bilhassa fuarlarda tanıtım yapıyorlar.

Fakat bu tanıtım ve reklamları gerçekleştirmek için ayrı bir sektör oluşmuştur. Fuar nakliyesi adını alan bu sektör, fuarda tanıtım yapacak firmanın standındaki tüm ürün, broşür, afiş ve stant gibi her türlü yükün başlangıç yerinden bitiş noktasına kadar en sağlıklı biçimde kanuni sorumlulukları da üstüne alarak taşımayı hedefliyor. Bütün bu süreçte yüklenici lojistik firmasının, gerek kendi gerekse müşterisinin itibarının zedelenmemesi için dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Bu noktada fuar nakliyesinde belli titizliklere ihtiyaç duyuyoruz.

İşte fuar nakliyesinde olmazsa olmaz 5 aşama

1)Yükleme-Boşaltma

Müşteri firmanın hedef bölgeye gidecek olan tüm malzemelerin en pratik ve sağlıklı, en önemlisi de hızlı ulaştırılmasıdır. Lojistik personelleri iş esnasında gereken titizliği gösterip zamanında taşımacılık yaptığı takdirde işler daha kolaylaşacaktır. Malzemeler iyi ambalajlanmalı, nasıl alındıysa o şekilde teslim edilmelidir. Aksi bir durum söz konusu olduğunda ise, yukarıda bahsettiğimiz gibi hem müşteri hem de lojistik firması itibar kaybı yaşayabilir.

2)Depolama

Malzemeler fuar veya tersine lojistik öncesi güvenli bir yerde ve uygun koşullarda kesinlikle saklanmalıdır. Bunun da ötesinde depolama sırasında birden çok müşteri firmanın ürün ve malzemeleri birbirine karıştırılmamalı, ayrıntılı bir kategorizasyon sağlanmalıdır.

3)Kanun ve Mevzuatlar

Bahsettiğimiz husus özellikle uluslararası fuar nakliyesi sürecinde geçerli. Örnek olarak Afrika’da bir ülkeyi tanıtım lokasyonu olarak seçelim. Türkiye’den gelecek her türlü kara, deniz veya hava araçlarında taşınan malzemelerin hedefini bulabilmesi için yetkili lojistik çalışanları, o ülkenin ticaret hakkındaki kanun ve mevzuatlarını iyice bilmeli, ona göre hareket etmelidir. Çünkü yabancı bir ülkenin bizimkinden farklı kanunları olabilir.

4)Hızlı, Aynı Zamanda Ekonomik Olmak

Bu noktada lojistik şirketinin dikkat etmesi gerek en önemli hususlardan birisi ulaşımdır. Yapılacak olan fuarın uzaklığına göre ulaşım yolu uygun olarak seçilmelidir. Aksi halde fazladan masraf, firmayı zarara uğratabilir. Aynı zamanda personellerin yükleme-boşaltma ve depolama gibi rutin işlerde hızlı davranması ayrı bir önem taşımaktadır.

5)Katılımcı Müşteri ile Daima İletişim

Yapılacak olan fuar nerede ve ne zaman olursa olsun, bütün bu fuar taşımacılığı sürecinin en önemli hususlardan bir tanesi de kuşkusuz iletişimdir. Acil veya bildirilmesi/bilgi alınması gereken bir durumda her iki tarafın da birbiriyle mutlaka iletişim halinde olması gerekmektedir.

Sonuç olarak, fuar nakliyesinde eksiksiz uygulanması gereken 5 maddenin ne kadar hayati öneme sahip olduğunu anlıyoruz. Her aşama dikkatlice uygulanıp kontrol edilerek gerçekleştirildiği zaman fuar taşımacılığında bir sorun yaşanmayacaktır.

WhatsApp chat
%d blogcu bunu beğendi: